lunes, 24 de noviembre de 2008

Kilombo

Desorde, confusió... Aquesta és una de les possibles definicions de Kilombo. Fa temps que vaig començar a estimar a aquesta paraula. En les meves primeres incursions al món musical, Kabul Babà em va aproximar un miqueta més a aquest mot que no se per què té quelcom d'especial. Aleshores no sabia ni què volia dir.
Anys després, l'Amèlia, una de les professores més entranyables que he tingut mai, i que malauradament ens va deixar fa poc més d'un any, va tornar a pronunicar aquestes set lletres. I no sé si va ser perquè em va fer recordar moments de la meva infantesa ja oblidats però el fet és que em va tornar a despertar aquella sensació inexplicable que et produeix una paraula que sona diferent de les altres.
És extrany que sigui una paraula castellana (empleada sobretot a l'Amèrica llatina) la que tan m'apassioni quan la meva llengua de cor i de cap és el català. Deu ser per una d'aquelles coses inexplicables en aquesta vida, encara que posats a pensar no és gaire difícil que t'apassioni quelcom sense motiu aparent.
I bé, potser perquè m'agarda anar a contracorrent, o potser perquè m'agrada fer els coses quan no toquen, ara que tothom es fa facebook, jo inauguro aquest espai. No sé ben bé per què... deu ser una altra de les tantes coses inexplicables en aquesta vida. Només espero que m'ajudi a desfer una mica el meu kilombo particular.
Com veureu he hagut de trampejar a l'hora d'aconseguir la direcció URL... Què hi farem?!

Salut, revolució i paciència!